Transferium Leiden scoort goed in ANWB-onderzoek

De ANWB wil dat 28 gemeenten de zogenoemde parkeer- en reisterreinen verbeteren. Uit onderzoek onder zevenhonderd gebruikers van deze parkeerlocaties kwam veel kritiek naar voren, bijvoorbeeld op de veiligheid, bereikbaarheid en verlichting. Dat heeft de automobilistenclub donderdag bekendgemaakt. De slechtste locaties zijn Almelo, Rotterdam Kralingse Zoom en Geldermalsen. De beste zijn Leiden Transferium ’t Schouw, Utrecht Transferium Westraven en Lage Zwaluwe. De transferia scoren goed, omdat deze nog niet zo oud zijn, aldus de ANWB.

De P+R-terreinen zijn vooral bedoeld voor mensen die niet met de auto het centrum van een stad binnen willen rijden. Vanaf de parkeerterreinen, die vaak net buiten het centrum liggen, kunnen automobilisten met het openbaar vervoer de stad in. Nederland telt ongeveer vierhonderd van dergelijke locaties met in totaal 30.000 parkeerplaatsen.

De zevenhonderd ondervraagden hebben hun mening gegeven over 96 parkeerterreinen. Het algemene oordeel was positief, aldus de ANWB, maar op een aantal P+R-terreinen viel een aantal zaken aan te merken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×