Peiling Aalmarktproject van start

2

Vandaag start de peiling onder Leidenaren over zes ontwerpen die zijn gemaakt voor twee locaties in het Aalmarktgebied. Alle inwoners van de stad mogen hun voorkeur uitspreken. Voor de nieuwe steeg tussen de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn kan uit drie ontwerpen een voorkeur worden aangegeven. Voor de tweede locatie, het nieuwe pleintje achter de Waag, zijn ook drie ontwerpen gemaakt waaruit men kan kiezen. De twee locaties gaan deel uitmaken van een nieuwe winkelroute tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat. Beide locaties liggen centraal in de stad. Reden voor de gemeenteraad om het college van Burgemeester en Wethouders voor te stellen de inwoners van Leiden zich te laten uitspreken over de plannen.

Als er 5000 of meer ingevulde antwoordkaarten worden ingestuurd, zal het college van Burgemeester en Wethouders aan Bouwfonds MAB en Fortis Vastgoed verzoeken de winnende ontwerpen uit te voeren. Worden er minder dan 5000 antwoordkaarten ingestuurd, dan kan het college afwijken van de voorkeur van de stad. Er is echter afgesproken dat dat alleen gebeurt na overleg met de gemeenteraadscommissie Ruimte en Grond.

Vanaf vandaag worden in heel Leiden huis-aan-huis kaarten verspreid met daarop informatie over de ontwerpen en een antwoordkaart. De kaarten moeten 21 oktober zijn teruggestuurd. De ontwerpen zijn van 10 oktober tot en met 21 oktober te zien op de expositie in het atrium van het stadhuis te Leiden en op de website www.aalmarkt.nl/. Vanmiddag om 14.00 uur wordt er een publiekspresentatie gehouden in het atrium van het stadhuis. Tijdens deze openbare presentatie zullen de architecten hun plannen voor de steeg en het pleintje toelichten.

De 6 ontwerpen zijn gemaakt door Attika Architecten (pleintje); Henket & partners Architecten (pleintje en steeg); Kraaijvanger Urbis (steeg); Merkx + Girod Architecten (pleintje en steeg).

Delen

2 reacties

  1. PAS OP VOOR DE GEMEENTE LEIDEN

    IN DE PEILING VAN HET AALMARKTPROJEKT WORDT ER NIET GEPRAAT OVER HET VRESELIJKE ONTWERP VOOR DE WAAG VAN DE FIRMA ATTIKA,HET LIJKT EROP DAT ER KINDEREN MEE HEBBEN GEDAAN AAN EEN KLEURWEDSTRIJD . DE WAAG WORDT HIER TOTAAL VERKRACHT TERWIJL HET EEN VAN DE PRONKSTUKKEN VAN HET CENTRUM IS. HET ONTWERP GAAT NAAR EEN COWBOY SALOON,hieraan KUN JE ZIEN DAT HET HOOGTIJD WORDT VOOR EEN ECHTE GEMEENTERAAD.IK HOOP NIET DAT DIT BURO NOG MEER VOOR DE GEMEENTE GAAT WERKEN? HET ZAL WEL WANT HET IS ALLEMAAL VRIENDJESKLIEK, DAT DURF IK HARDOP TE ZEGGEN DAAR HEB IK TE DICHT VOOR BIJ GEZETEN

    THESVA

  2. Ik heb echt m’n best gedaan om te kiezen. Maar het blijft gewoon proberen om de minst slechte eruit te halen. Het centrum wordt gewoon verkracht, wat je ook kiest. Een ‘beste’ is er gewoon niet.

Je bent nu offline