(Foto's: PR).

Catharinasteeg opent in november met vierdaags stadsfestival

Met de realisatie van de nieuwe Catharinasteeg en de gelijknamige brug die er sinds kort op is aangesloten, heeft Leiden het zo lang gewenste ‘winkelrondje’ in het centrum gerealiseerd. In plaats van ‘één kilometer lang koopplezier’, de slogan met bijbehorende rups als logo waarmee de Haarlemmerstraat zich jarenlang profileerde, is er nu een nieuwe winkelroute ontstaan. De opening van dat winkelrondje wordt groots gevierd met een vierdaags stadsfestival van 9 t/m 12 november.

“Vanuit de Haarlemmerstraat, Stille Mare, Catharinabrug, Catharinasteeg, Breestraat, Hoogstraat via de Donkersteeg weer terug naar de Haarlemmerstraat,” zegt vestigingsadviseur Hans Gennotte van het  Centrummanagement Leiden enthousiast: “Het is een heel natuurlijke nieuwe route. Zowel de nieuw gevestigde nationale en internationale retailbedrijven als Hudson’s Bay, als de unieke lokale concepten in dit sfeergebied en de aansluitende historische straatjes en gebouwen zorgen ervoor dat voor de bezoekers van dit prachtige stukje Leiden een unieke shopping ervaring is gecreëerd.”

Begin juni opende wethouder Laudy van Bouw en Openbare Ruimte samen met projectontwikkelaar MRP de Catharinasteeg. Hiermee werd het nieuwe winkelrondje compleet. In dat rondje is ook een nieuw hofje opgenomen:  Het Catharinahof.

Gennotte: “Het is Leiden’s 36e binnenhof. Deze voorheen verborgen liggende binnentuin, is nu vrij toegankelijk vanuit de nieuwe straat. Bij mooi weer is het genieten van een heerlijk drankje onder de monumentale beuk, in deze groene oase in het drukke stadscentrum. Een nieuw pareltje binnen deze Stad van Ontdekkingen.”

Openingsfestival
Van donderdag 9 t/m zondag 12 november is het feest. Dan wordt de opening samen met MRP, de projectontwikkelaar van de Catharinasteeg, de gemeente Leiden, Hudson’s Bay en de omliggende sfeergebieden, gevierd. Hiermee wordt een lang feestelijk weekend afgetrapt vol winkelplezier.

In deze vier dagen wordt de binnenstad omgetoverd tot een stadsfestival met de historische straten en panden van Leiden als decor. Met live muziek, theater, dans en kunst. Het openingsfestival vindt plaats op verschillende podia en in etalages op de winkelroutes.

Het hele programma staat op leidenisopen.nl, de Facebook van Leiden is Open en op leiden.nl/winkelen.

Advertentie

Economie Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×