Leidse dartser naar kwalificatie Lakeside

De Leidse dartster Rilana Erades vertrekt dinsdag 18 oktober naar Bridlington in Engeland om mee te doen aan de kwalificatie Lakeside World Championships (voorheen Embassy) en de Winmau World Masters. Rilana, die nu drie jaar dart, plaatste zich afgelopen seizoen al voor de Nederlandse damesselectie en kreeg een kleine maand geleden een wildcard voor de twee toernooien.

“Achteraf gezien was die wildcard niet nodig, want Rilana won op 24 september de Open Leendesk Masters in Amsterdam en plaatse zich zo nogmaals voor de Winmau en de kwalificatie Lakeside,” aldus vriend en manager Mark Honsbeek.

Rilana speelt in de regionale eredivisie bij “The Amigos” en bereidt zich op dit moment voor op beide toernooien. Zo trainde ze afgelopen week al met Henny van der Ster (speler van de Nederlandse herenselectie) en zal deze week ook teamgenoot bij de Nederlandse damesselectie Karin Ten Kate richting Leiden komen om Rilana op scherp te zetten.

Rilana won in de afgelopen maand twee mooie titels. Namelijk die van Open Purmerend en Open Raamsdonkveer. Afgelopen zondag was Rilana tweede bij de Grando Open Zaandam. Ze verloor in Zaanstad in de finale van de Zweeds nummer 1, Carina Ekberg, met 4-2.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×