Leidenaren bezoeken zusterstad Toruñ

Ook dit jaar brengt een grote groep Leidenaren in de herfstvakantie van 19 tot 23 oktober een bezoek aan zusterstad Toruñ in Polen. De 45 deelnemers hebben voor het bezoek een busreis van 18 uur over. De reis wordt georganiseerd door de stichting Stedenband Leiden-Toruñ. Doel van de reis is kennismaking met Polen en Toruñ en vooral het leggen van contacten. De gewenste contacten komen tot stand door toedoen van de zeer actieve vrijwilligersorganisatie in Toruñ die de stedenband met Leiden onderhoudt. Naast een ontvangst door de gemeente Toruñ en een gemeenschappelijke excursie heeft elke deelnemer een afspraak op zijn of haar vak- of interessegebied.

Dit jaar nemen o.a. deel: bestuursleden van de Leidse Welzijns Organisatie, een directeur van het ROC, vertegenwoordigers van NIVON en COC, fotograaf Wim Lamboo en duo-raadslid Pink Meltzer. Als cadeau voor de gemeente Toruñ wordt een reproductie van een tekening uit de Universiteitsbibliotheek meegenomen. De tekening stelt de vestingwerken van Toruñ voor en is rond 1635 gemaakt door de uit Toruñ afkomstige Adam Freytag. Deze studeerde in Leiden vestingbouwkunde en medicijnen. Ter herinnering aan zijn verblijf in Leiden heeft de Toruñse stedenbandgroep in 2004 een plaquette op het geboortehuis van Freytag aangebracht. De onthulling van die plaquette vond toen plaats door burgemeester Zaleski.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×