Ook Keukenhof komt met bollenportret Rembrandt

Morgen om 11.00 uur planten twintig kinderen van de Buitenschoolse opvang De Compagnon uit Leiden in de Keukenhof in Lisse een zelfportret van Rembrandt van Rijn. Het meesterwerk heeft een formaat van 4 bij 6 meter en bestaat uit bijna 60.000 bloembollen. Deze bijzondere ‘Rembrandt’ zal medio april 2006, tijdens het Rembrandtjaar, in bloei te bewonderen zijn. Vorige week werd bij Molen de Valk een soortgelijk bloemenmozaiek gepland.

Het planten van het Rembrandtportret wordt georganiseerd aan de vooravond van de Nationale Bloembollenmarkt. In de Keukenhof worden meer dan zeven miljoen bloembollen met de hand geplant. De tuinlieden geven van 21 t/m 23 oktober plantdemonstraties. Onder de naam Nationale Bloembollenmarkt bieden kwekers deze dagen in het paviljoen niet-alledaagse soorten bolgewassen aan.

Advertentie

Geen categorie Rembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×