Hogeschool Leiden: "Samir A. niet meer welkom"

De Hogeschool Leiden heeft besloten om Samir A. de toegang voor een periode van maximaal één jaar te ontzeggen. Dat schrijft de schoolleiding in een e-mail aan medewerkers en studenten. Dat meldt de website Fok.nl. Zijn arrestatie twee weken geleden heeft tot grote onrust geleid. De aanwezigheid van de student zou lopende het proces de goede gang van zaken en de continuïteit op de school kunnen verstoren. Samir A. werd twee weken geleden opnieuw aangehouden in verband met een antiterreur actie.

De verdachte volgde twee maanden lang een studie Chemie aan de Hogeschool Leiden. Zijn aanwezigheid is echter lange tijd stilgehouden. Docenten noemden hem eerder een voorbeeldig student. Of Samir A. zijn studie later kan voortzetten is nog niet bekend. Het College van Bestuur: “Er dient eerst duidelijkheid te komen over het verloop van de strafzaken voordat een beslissing genomen kan worden over een mogelijke terugkeer op de hogeschool.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×