Servicepunt Warm Wonen organiseert informatiemarkt

Het Servicepunt Warm Wonen van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude organiseert op zaterdag 12 november 2005 een informatiemarkt in het gemeentehuis aan de Statendaalder 1 in Leiderdorp. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen woningeigenaren zich laten informeren over isolatiemaatregelen, HR++glas, HR-ketels, zonneboilers, zonnepanelen en het toekomstige energieprestatiecertificaat.

Het Servicepunt Warm Wonen is een initiatief van de gemeenten in samenwerking met de Milieudienst West-Holland om het woningeigenaren gemakkelijk te maken om isolatie- en installatiemaatregelen te laten uitvoeren in hun woning. Alles wordt voor hen geregeld: de selectie van installateurs en isolatiebedrijven, het verkrijgen van offertes, de aankoop van materialen, de montage en de aanvraag van subsidies. Met het Servicepunt Warm Wonen is energie besparen dus heel gemakkelijk. Het Servicepunt Warm Wonen is dé gelegenheid om op professionele, gemakkelijke en voordelige manier energiebesparing te realiseren.

Als gevolg van een Europese richtlijn wordt het verplicht bij de verkoop of nieuwe verhuur van een woning een energieprestatiecertificaat te geven aan de nieuwe eigenaar of huurder. Dit geldt voor alle woonhuizen en appartementen. Het certificaat toont de energieprestatie van de woning en bevat voorstellen voor verbetering. Een label waaruit direct de energieprestatie van een woning valt af te lezen zal onderdeel uitmaken van het certificaat. Het label krijgt waarschijnlijk een vergelijkbare vormgeving als de bekende labels voor witgoed en auto’s.

Vóór de invoering van het energieprestatiecertificaat komt er eerst een test. Het Servicepunt Warm Wonen zal hierbij betrokken worden. Woningeigenaren kunnen meedoen aan deze test en zo goedkoop een energieprestatiecertificaat voor hun woning verkrijgen. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.warmwonen.nl hiervoor opgeven.

Informatiemarkt 12 november In het gemeentehuis in leiderdorp, Statendaalder 1, organiseert het Servicepunt op 12 november van 10.00 – 14.00 uur een informatiemarkt. Tijdens de markt kunnen woningeigenaren kennis maken met de deelnemende bedrijven, de aangeboden producten zien en informatie krijgen over het energieprestatiecertificaat. Informatie is ook verkrijgbaar via www.warmwonen.nl of telefoonnummer 030-3002447

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×