Chemokar wordt ‘ChemoJack’

De Chemokar, het inzamelpunt voor Klein Gevaarlijk Afval (KGA), wordt per 1 januari in een nieuw jasje gestoken. Vanaf deze datum heet de Chemokar ‘ChemoJack’. ChemoJack moet ervoor zorgen dat meer mensen de weg weten te vinden naar de wagen, waar zij hun KGA veilig kunnen afleveren. Het wegbrengen van KGA wordt vanaf 1 januari eenvoudiger. ChemoJack rijdt niet meer door de buurt, maar staat op een aantal vaste standplaatsen in alle gemeenten van de GEVULEI (Gemeenschappelijke Vuilverwerking Leiden). Vanaf deze datum zijn inwoners van de GEVULEI-gemeenten niet meer gebonden aan hun eigen gemeentegrens voor het wegbrengen van KGA, maar mogen zij dit afleveren bij alle standplaatsen van ChemoJack.

Inwoners van de GEVULEI-gemeenten (Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Sassenheim, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude) kunnen voor het wegbrengen van hun KGA vanaf 1 januari gebruik maken van alle ChemoJack-standplaatsen in de regio. In de gemeenten Alkemade en Zoeterwoude blijft ChemoJack overigens rondrijden volgens een vaste route. Inwoners van deze gemeenten worden hierover apart geïnformeerd.

In Leiden kan KGA niet alleen bij de bestaande standplaatsen ingeleverd worden, maar ook bij het KGA-depot. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag, van 08.00 tot 16.00 uur. Locatie: KGA-depot op de Milieustraat, J.C. de Rijpstraat 11 (industrieterrein De Waard).

Half december ontvangen de inwoners van Leiden het Ophaalschema 2006 voor rest- en gft-afval in de bus. Hierop staat informatie over de nieuwe manier van inzamelen van KGA. Daarnaast kan de website van de gemeente Leiden worden geraadpleegd: www.leiden.nl/woonomgeving/.

Wat is KGA?
KGA is afval dat schade kan toebrengen aan mens en milieu. Bekende voorbeelden zijn batterijen, spaar- of energiezuinige lampen, lampolie, nagellak en medicijnen. Als deze producten tussen het gewone restafval terechtkomen, kan dit vervelende gevolgen hebben. De schadelijke stoffen kunnen dan bijvoorbeeld in het grondwater terechtkomen. Ook kan de aanwezigheid van KGA tussen het vuilnis onveilig zijn voor de vuilnisman.

Standplaatsen CHEMOJACK

<u>Leiden:</u>
Elke dinsdag van 13.15 tot 15.30 uur. Standplaats: Luifelbaan.
Elke donderdag van 08.15 tot 11.30 uur. Standplaats: Stevenshof/winkelcentrum Stevensbloem.
Elke vrijdag van 12.45 tot 16.45 uur. Standplaats: Merenwijk/winkelcentrum Kopermolen.
Elke zaterdag van 08.15 tot 11.30 uur en van 13.15 tot 15.30 uur. Standplaats: Centrum/op de brug t.o. het Gangetje.

<u>Leiderdorp:</u>
Elke vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur. Standplaats: Statendaalder, bij ingang Winkelhof.

<u>Oegstgeest:</u>
Elke dinsdag van 08.15 tot 11.30 uur. Standplaats: Lijtweg, bij de markt.

<u>Sassenheim (gemeente Teylingen):</u>
Elke donderdag van 13.15 tot 15.30 uur. Standplaats: Markt, kruising Hoofdstraat/Kerklaan.

<u>Voorschoten:</u>
Elke vrijdag van 08.15 tot 11.30 uur. Standplaats: Parkeerterrein winkelcentrum Noord-Hofland.

<u>Warmond (gemeente Teylingen):</u>
Elke maandag van 13.15 tot 15.30 uur. Standplaats: even weken op kruising Oosteinde/Wasbeeklaan.
Oneven weken bij de molen aan de Zijldijk.

<u>Zoeterwoude:</u>
Woensdag van 18.30 tot 20.00 uur, elke 4de week van de maand.
Standplaats: Even maanden bij supermarkt Nassaulaan (Zoeterwoude-Rijndijk.
Oneven maanden bij supermarkt Dorpsstraat (Zoeterwoude-dorp).

<u>Alkemade:</u>
In Alkemade vindt de inzameling van Klein Gevaarlijk Afval plaats op de woensdagochtend. ChemoJack is op woensdagochtend tussen 08.30 uur en 11.30 uur in Alkemade aanwezig.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×