‘NoBody invited’: Etalage-tentoonstelling van het RAP

Onder de uitnodigende titel ‘Nobody invited’ presenteert het Rijnlands Architectuur Platform in Leiden drie getalenteerde modeontwerpers, textielvormgevers. Edwin Oudshoorn, die onlangs de Frans Molenaar coutureprijs won in Amsterdam, Bernadette Drenth en Laura Vrijenhof presenteren hun werk in een zeer onorthodoxe setting aan de Nieuwstraat 33.

De etalage van het architectuurcentrum is omgetoverd tot een barokke feestzaal. Het lijkt of ieder moment de gasten kunnen binnenkomen of dat zij juist vertrokken zijn. Vooralsnog roept de expositie vooral veel vragen op. Wat is er te doen in het RAP? Mag ik naar binnen? Wat is de bedoeling? Waar blijven de mensen? Waarom ben ik niet uitgenodigd?

Op 14 december rond acht uur ’s avonds kunt u een groep mensen bekijken die zich in het kunstwerk tegoed doen aan drank en eten.

Het werk van de drie ontwerpers onderscheidt zich niet alleen door de presentatie maar ook door de eigenzinnige en eigentijdse wijze waarmee zij omgaan met het begrip ‘mode’.Draagbaar of niet draagbaar, in deze context gaan de ontwerpen een eigen leven leiden en zij verworden tot textiele kunstobjecten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×