De 'top 10' van GroenLinks Leiden met uiterst links lijsttrekker Jos Posthuma. Posthuma kwam vorig jaar in de Leidse raad als opvolger van Yvonne van Delft die een baan als raadsgriffier bij de gemeente Delft accepteerde. Rechts naast hem Rianne Becht die in 2003 Jan Laurier opvolgde.

Jos Posthuma lijstrekker voor GroenLinks

Vorige week hebben de leden van GroenLinks in Leiden de lijst vastgesteld, waarmee de partij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006 ingaat. Zittend raadslid Jos Posthuma wordt lijsttrekker, van de overige fractieleden gaat alleen Rianne Becht door. Daarmee gaan alleen de twee nieuwste raadsleden van de partij verder. Eerder werd al bekend dat de huidige fractievoorzitter Gerard van Hees uit de lokale politiek stapt. dat gebeurde na onenigheid over het lijsttrekkerschap.

Op de plaatsen drie tot en met tien staan achtereenvolgens Hans van Egdom, Marianne van der Beek, Janneke Jansen, Pieter Kos, Lex van Wijngaarden, Vincent Kagie, Sylvie Hoyinck en Annemarieke Slavenburg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×