Leendert de Lange lijsttrekker VVD

VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange (33) wordt ook voro de komende verkiezingen lijsttrekker voor zijn partij. Tijdens een ledenvergadering van de VVD Leiden is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vorige week vastgesteld. De lijst is een mix geworden van zittende raadsleden, oude bekende en nieuwe gezichten. De Leidse liberalen hebben de huidige fractievoorzitter Leendert de Lange unaniem als lijsttrekker gekozen. De Lange geeft aan: ‘een positieve campagne te willen voeren gericht op de toekomst van alle inwoners van Leiden’.

De nummers twee, drie, vier en zeven op de lijst worden gevormd door de zittende raadsleden Greetje van Gruting-Wijnhold, Arend-Jan Sleyster, Paul Laudy en Frederik Zevenbergen. De ledenvergadering was unaniem van mening dat zij ook in de nieuwe periode het ‘ervaren gezicht van de VVD Leiden’ moeten vormen. Jean Hermans is na drie jaar ontwikkelingswerk in Suriname weer terug in Leiden en staat op plaats vijf op de lijst. Op plaats zes en acht zijn een tweetal studenten te vinden: Alfred van der Klis en Krijn Boddé. Op plaats negen en tien staan Barbara Pouw (personeelsbeleid en ICT) en Annet Koster (werkzaam voor MKB Nederland).

Verder zijn onder andere de ondernemer/journaliste Julliette Gillisen en de Leidse ondernemer Jan-Pieter Goossens op de lijst te vinden. Als lijstduwers is een trio geformeerd in de personen van de Leids hoogleraar Theo de Vries en beide VVD wethouders Alexander Geertsema en Rogier van der Sande.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×