Hospice Issoria opent nieuwe huiskamer

Hospice Issoria biedt in de laatste levensfase een veilige plek aan mensen die in huise­lijke sfeer met de juiste zorg omgeven willen worden om er, omgeven door menselijke warmte, waardig te kunnen sterven. Met deze voorziening voorziet Issoria in een maatschappelijke behoefte. Dankzij substantiële donaties van Architectenbureau Piet Onderwater & Partners uit Rijnsburg, het Oranjefonds en van het Fonds 1818, kon Issoria een belangrijk deel van een ingrij­pende ver­bouwing bekostigen. Naast de gastenkamers was er dringend behoefte aan een aparte huiskamer waar gasten, bezoekenden, naasten en vrijwilligers zich kunnen terugtrekken. Inmiddels is er zo’n huiskamer gecreëerd. Met een gulle gift van Leski Meubelen is de ruimte sfeervol gemeubileerd en aangekleed. De nieuwe ruimte wordt al volop gebruikt, maar wordt op 20 december officieel geopend.

Issoria is gevestigd in een monumentaal pand aan de Plantage in Leiden. Het hospice telt vijf gastenkamers en is voor haar voortbestaan afhankelijk van donaties.

Advertentie

Leiden issoria


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×