Grote schilderijenroof uit Leids hotel

Bij Hotel Nieuw Minerva aan de Boommarkt zijn afgelopen week 44 schilderijen gestolen. De diefstal vond vermoedelijk plaats in de nachten van maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag. Hoe de dieven binnen zijn gekomen is nog niet bekend. Uit het sporenonderzoek denkt de politie op te maken dat de diefstal over twee nachten plaats heeft gevonden. Het gaat om schilderijen van onbekende schilders met afbeeldingen van, voornamelijk, Leiden.

De schilderijen vertegenwoordigen gezamenlijk een waarde van enkele duizenden euro’s. Getuigen die in genoemde nachten iets bij het hotel hebben gezien, wordt gevraagd te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×