Aanhoudingen rond oplichting met leningen

Politie Hollands-Midden heeft twee mannen aangehouden op verdenking van oplichting. Het gaat om twee inwoners uit Wassenaar van 20 en 24 jaar oud. De 24 jarige man is inmiddels voorgeleid en blijft voorlopig 3 maanden in hechtenis. De man van 20 is vrijgelaten maar blijft nog wel mede verdachte. De Recherche van het district Leiden-Voorschoten doet op dit moment onderzoek naar een derde verdachte.

In uitgaansgelegenheden werden, doorgaans jonge vrouwen, gevraagd of ze snel geld wilden verdien door een lening af te sluiten bij een malafide bank. De mannen vertelden dat de betreffende lening na enige tijd door een medewerker van de bank in het systeem ongedaan gemaakt zou worden. Het geleende geld moest bij de mannen afgegeven worden, zelf mochten de vrouwen een gering bedrag houden. Veel vrouwen leenden geld, tot wel EUR 30.000,–. In de loop van de tijd kwamen de vrouwen erachter dat de leningen helemaal niet ongedaan gemaakt werden waardoor sommigen met een torenhoge schuld zitten. Momenteel hebben acht vrouwen aangifte gedaan, drie andere slachtoffers volgen nog.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×