Pvda tegen linkse lijstverbinding

De Pvda gaat niet in op het verzoek dat GroenLinks vorige week deed om een lijstverbinding te vormen tussen GroenLinks, de Pvda en de SP. De Pvda sluit een linkse samenwerking niet uit, maar pas als de verkiezingsuitslag daar aanleiding toe geeft. “De Pvda streeft naar een college met een breed draagvlak bij de Leidenaren. Een lijstverbinding met andere partijen past daar niet bij,” aldus Pvda-voorzitter Marleen Damen.

Damen: “De PvdA wil de kiezer nog wat te kiezen geven en de verkiezingsuitslag afwachten. We streven naar een college met een breed draagvlak bij de Leidenaren. Dat we een eigen koers willen varen betekent overigens niet we linkse samenwerking uitsluiten. Een linkse coalitie behoort tot de mogelijkheden, als blijkt dat een links college op brede steun van de Leidse kiezers kan rekenen.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×