"Gewoonweg flauwekul," zo kwalificeert kandidaat-raadslid Hans van Egdom van GroenLinks het argument van de Leidse Pvda om geen lijstverbinding met zijn partij te willen vormen. De Pvda wil zo'n verbinding niet, omdat de Leidse kiezer hierdoor minder te kiezen zou hebben.

GroenLinks: "Weigering lijstverbinding Pvda is flauwekul"

GroenLinks is verbaasd dat de Pvda een lijstverbinding heeft afgewezen. Dat schrijft kandidaat-raadslid Hans van Egdom in een brief aan de Leidse Pvda, waarin hij tevens oproept om dat besluit te heroverwegen. “Een lijstverbinding is feitelijk een afspraak die ervoor zorgt dat progressieve reststemmen binnen de partijen blijven die de lijstverbinding zijn aangegaan. Dat is een “lijstverbinding” en geen “collegeverbinding”. Jullie argument dat de Leidse kiezer hierdoor minder te kiezen zou hebben is gewoonweg flauwekul,” aldus Van Egdom.

“Sterker nog: de kiezer weet dat een stem op de PvdA (in het geval van reststemmen) niet terecht zal komen bij de VVD,” zo schrijft Van Egdom die weliswaar voorstander is van een links college met SP en Pvda, maar daar nu nog geen harde afspraken over wil maken. “Wij hebben jullie nooit gevraagd om je nu uit te spreken dat je ook persé met GL en SP in een college wil. Maar een signaal naar jullie progressieve bondgenoten zou in deze tijd van Zalm en Balkenende wel gepast zijn. Ik vraag jullie dan ook het besluit om niet met GroenLinks of met GroenLinks en de SP een lijstverbinding aan te gaan te heroverwegen. Laat zien dat jullie geen “middenpartij” zijn geworden.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×