Rapenburg Muziekdagen in Leiden

De Faculteit der Kunsten, een samengaan van de Universiteit Leiden en de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans, organiseert in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en de Muziekschool Leiden en Omstreken de Rapenburg Muziekdagen in Leiden. Talentvolle jonge musici tussen de tien en dertig jaar zijn via de secties Muziek van alle Nederlandse vwo-scholen, alle muziekscholen in Nederland en de Universiteit Leiden opgeroepen zich in te schrijven voor deze masterclasses.

Met vijftien deelnemers beginnen de Rapenburg Muziekdagen vandaag, zaterdag 21 januari, met een openbare masterclass piano. Dit jaar staan klassieke muziek en orgelmuziek centraal. Naast piano volgen er masterclasses slagwerk (28 januari), zang (4 februari), contrabas (11 februari) en orgel (11 maart).

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zijn docenten van het Koninklijk Conservatorium (Laura Sandee, Luuk Nagtegaal, Wim Vos, Leni van de Heuvel en Quirijn van Regteren Altena) door de Faculteit der Kunsten uitgenodigd om met docenten van de Muziekschool Leiden studenten en middelbare scholieren inzicht te geven in hun muzikale niveau en ze verder te brengen op hun muzikale pad.

De middagen op de Muziekschool zijn opgebouwd uit een individueel deel en een afsluitend gezamenlijk deel, waarin de deelnemers aan elkaar het geleerde in de praktijk laten horen. Tijdens de masterclass improvisatie op het orgel door Jos van der Kooy en Rijk Jansen in de Dorpskerk in Wassenaar kan door deelnemers worden gespeeld op een groot (achttiende-eeuws) en op een kleiner (twintigste-eeuws) orgel.

Publiek is van harte welkom bij de masterclasses en het afsluitende concert op 18 maart, waarvoor de beste deelnemers van de middagen worden uitgenodigd.

Data:
Zaterdag 21 en 28 januari, 4 en 11 februari en 11 maart, 13.00-16.00 uur.
Muziekschool Leiden, Rapenburg 22, Leiden (21 en 28 januari, 4 en 11 februari)
Dorpskerk Wassenaar, Plein 3, Wassenaar (11 maart).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×