Minister Verdonk spreekt zaterdag op een bijeenkomst die de Leidse afdeling van de Turkse Arbeidersvereniging Nederland (HTIB) organiseert in samenwerking met het COC Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Minister Verdonk spreekt op bijeenkomst HTIB en COC

Aanstaande zaterdagmiddag organiseert de Turkse Arbeidersvereniging Leiden (HTIB) in samenwerking met COC Leiden een bijeenkomst onder het motto: “Als ook 8% van de allochtonen homoseksueel is, waarom praten we daar dan niet over?” Normen en waarden staan centraal in het debat over integratie. Een van die waarden gaat over het accepteren van homoseksualiteit. Daarover komt minister Verdonk spreken tijdens de bijeenkomst die wordt gehouden bij HTIB aan het Eksterpad 4 (Merenwijk).

“Is homoseksualiteit een typisch westers fenomeen, of is het iets van alle culturen?, Wat doet u als ouder als u hoort dat uw kind homoseksueel is? Of uw buren? Is dat voor een allochtoon anders dan voor een autochtone Nederlander? Wat zeggen onze culturen hierover? Is het een schande voor uw familie, of niet?”

Speciale gast op deze bijeenkomst is Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk. Het publiek kan luisteren naar wat verschillende allochtone gemeenschappen, de homogemeenschap en de minister over dit onderwerp te melden hebben. Onder leiding van Zeki Arslan kan er vervolgens van gedachten gewisseld worden met o.a. de minister over hoe mensen in de diverse culturen in Nederland omgaan, of om zouden moeten gaan met homoseksualiteit.

De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

Voorlopig programma:

14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Welkomstwoord door Zeki Arslan (HTIB)
15.05 uur Woord aan COC Leiden
15.15 uur Woord aan HTIB
15.25 uur Bijdrage andere groepering(en)
15.40 uur Toespraak Minister Verdonk

16.00 uur Pauze

16.15 uur Sketch over homoseksualiteit
16.25 uur Reactie op het sketch door de aanwezigen
16.30 uur Gesprek tussen zaal en forum (Minister, HTIB, COC Leiden, e.a.)
17.00 uur Afsluiting en uitnodiging voor aansluitend feestje

Datum: Zaterdag 28 januari 2006
Tijd: 15.00 – 17.00 uur (zaal open 14.30 uur, wees op tijd s.v.p.).
Locatie: HTIB, Eksterpad 4 (Merenwijk), Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×