Miljoenen voor Leidse Imam-opleiding

De Universiteit Leiden begint in september met de opleiding islamitische theologie. Staatssecretaris Rutte van Onderwijs heeft daarvoor 2,3 miljoen euro vrijgemaakt. De opleiding duurt vier jaar en bestaat uit een bachelor- en een mastergedeelte. Studenten kunnen na afloop van de studie nog een aanvullende opleiding volgen om bijvoorbeeld als imam aan de slag te kunnen in een moskee, gevangenis of ziekenhuis.

Nederlandse moslimorganisaties hebben volgens de Universiteit belangstelling om de aanvullende opleiding voor hun rekening te nemen. Het is de bedoeling om de studenten ondermeer te scholen in de bronnen van de Islam en het Arabisch. Tevens komen de geschiedenis en verschillende opvattingen van diverse stromingen aan de orde. Ook wordt gekeken naar de hedendaagse islam in de moderne wereld. Iedereen kan de opleiding volgen, ongeacht zijn geloof of levensbeschouwelijke overtuiging. Wel moeten studenten de juiste vooropleiding hebben.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×