Alexander Pechtold zit klaar om zijn hand in de roze substantie te dopen, waarmee het K.U.T. de afgietsels maakt. Als roerstaafje gebruikten de kunstenaars een kleine vibrator. "U laat Den Haag tenslotte ook steeds trillen". (Foto's: Chris de Waard).

Pechtold tussen hoeren, zwervers en travestieten

Vanmorgen was minister Pechtold te gast in het atelier van het Kunst Uitschot Team (K.U.T.) in de meelfabriek. Pechtold verleende zijn medewerking aan het nieuwste kunstwerk van het Leidse kunstenaarscollectief: een klimwand. De grepen van de klimwand bestaan uit de afdrukken van de handen van 55 bekende Leidenaren uit onder andere de politiek en cultuur, maar ook veel bekende verschijningen van de straat zijn vertegenwoordigd. Binnenkort wordt de klimwand gepresenteerd, waarschijnlijk in het LVC. Daarbij zijn dan ook alle ‘modellen’ aanwezig. Ook Pechtold beloofde zijn best te doen om te komen. “Dan staat u dus tussen de hoeren, zwervers en travestieten,” aldus de kunstenaars. “Nou, daar ben ik prima op m’n plaats”, vond Pechtold.

Het K.U.T. kreeg in Leiden tot nu toe vooral bekendheid door de beelden die illegaal in de stad werden geplaatst. De eerste locatie van de klimwand wordt een muur van een woning aan het Utrechtse Veer. De wand komt daar wel enkele meters boven de grond te hangen, omdat de kunstenaars niet willen dat mensen er zomaar inklimmen en er mogelijk uit vallen. Wel hoopt K.U.T. dat de klimwand, onder toezicht, enige tijd in bijvoorbeeld De Waag kan staan. Daar kan er dan wel echt in geklommen worden.

Waar het beeld vervolgens allemaal terecht gaat komen blijft een verassing. Merijn Tinga van K.U.T. vraagt zich hardiop af of illegaal plaatsen wel bestaat voor en project waaraan alle opvallende Leidenaren hun medewerking hebben verleend. “Uitschot heeft haar aanpak niet verandert en plaatst nog steeds op eigen initiatief. We krijgen nu hulp,” aldus Tinga die onder meer doelt op de handafdruk van burgemeester Lenferink die ook terugkomt in de klimwand.

Advertentie

Leiden kutwand tinga-sex


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×