Gemeente eist rectificatie van Kunst Uitschot Team

Het Kunst Uitschot Team (K.U.T.), dat is de groep Leidse beeldhouwers die de afgelopen jaren op verschillende plaatsen illegaal beelden in Leiden plaatste, legt de laatste hand aan een klimwand waarin de handafdrukken van 55 bekende Leidenaren zijn verwerkt. Het K.U.T. heeft voor de plaatsing van deze klimwand de benodigde vergunningen aangevraagd bij de gemeente, maar laat nu weten dat ze de klimwand sowieso zal plaatsen, ook als de vergunningen niet rond komen. Afgelopen week was minister Pechtold in het atelier om als een van de laatsten zijn medewerking aan de klimwand te verlenen. Eerder liet ook burgemeester Lenferink zijn hand afgieten. Dat bracht de leden van het K.U.T. ertoe zich hardop af te vragen of ‘illegaal plaatsen in de eigen stad wel bestaat voor een project waaraan alle opvallende Leidenaren hebben meegewerkt?’.

Die opmerking is de gemeente in het verkeerde keelgat geschoten, waarop een reactificatie werd geeist. Het K.U.T. laat in reactie daarop weten dat, mocht de klimwand ‘op eigen initiatief’ worden geplaatst (dus zonder de benodigde vergunningen) ze de hand van Lenferink zullen verwijderen van het kunstwerk. “Om de burgemeester niet in verlegenheid te brengen,” aldus één van de kunstenaars, Merijn Tinga.

Advertentie

Leiden kutwand tinga-sex


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×