Op de foto wordt de cheque symbolisch overhandigd door voorzitter Huig van der Plas van de aquariumvereniging aan ambassadeur Jan Gort van CliniClowns. Patricia Vandecasteele van de Hortus Botanicus kijkt tevreden toe. Op de achtergrond de 'Wintertuin' in de Hortus waar de tentoonstelling plaats vond.

Aquahortis schenkt 140 euro aan Cliniclowns

Tijdens de opening van de onlangs gehouden aquarium- en terrariumtentoonstelling AquaHortus ontstond het idee voor een inzamelingsactie voor de CliniClowns. Leverancier van tropische vissen, Fish4Ever uit Honselersdijk, bood een grote school Piranha’s aan om per opbod te verkopen. De vrijwilligers van de organiserende aquariumvereniging ‘De Natuurvriend’ uit Leiden hebben zich daarvoor ingezet en een gedeelte van de vissen kunnen verkopen. Het restant is door de Hortus botanicus opgekocht voor een nieuw in te richten aquarium in de kassen. Hierdoor is de totale opbrengst voor de CliniClowns 140 euro geworden.

“Misschien geen spectaculair bedrag, maar de actie brengt het prachtige werk van de CliniClowns weer eens onder de aandacht,” aldus Rob Otten van de organiserende aquariumvereniging. De CliniClowns bieden afleiding en plezier aan zo veel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Dit doet de organisatie met ongeveer 60 speciaal opgeleide professionele clowns die jaarlijks 100.000 kindbezoeken afleggen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×