CDA even 'bij de politie'

Vorige week donderdag brachten CDA lijsttrekker Jan-Jaap de Haan samen met de kandidaat-raadsleden Marga de Rooij en Wouter den Hollander een werkbezoek aan het Team Midden van de politie in Leiden. De CDA-ers verruilden het vertrouwde groen even voor blauw en namen deel aan een heuse briefing van de teamleiding. Daarna volgde een gesprek met districtscommissaris Van Musscher. De CDA-ers kregen tijdens de briefing inzicht in de laatste aandachtspunten van het team: een coffeeshop die in de gaten gehouden wordt, een veelpleger die weer is gesignaleerd, het handhaven van een inrijverbod, enzovoorts.

De Leidse politie behoort tot de beste korpsen van Nederland ondanks een structurele onderbezetting. Toch staat Leiden op een magere 40e plaats in de veiligheid-top 50 van grote steden. Het CDA wil dat de politie daarom meer middelen krijgt en maakt zich zorgen over de aangekondigde bezuiniging op het korps Hollands Midden. “De Algemene Plaatselijke Verordening kan uitgebreid worden met een bedelverbod en bijvoorbeeld een verbod op het slapen op bootjes. Dat zijn kleine misdragingen die in de stad voor veel overlast zorgen, maar waartegen de politie nu niet op kan treden”, aldus lijsttrekker de Haan. Ten slotte vroegen de CDA-ers aandacht voor het softdrugsprobleem onder jongeren, de Haan wil de wietteeld, het dealen op scholen en de coffeeshops harder aanpakken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×