Huurdersverenigingen fuseren

HuurdersBelangenvereniging Sleutels (HBS) en Huurdersorganisatie Zijl en Vliet (HZEV) zijn gefuseerd. De fusie komt na een samenwerking die ruim drie jaar geleden begon toen de woningbouwverenigingen De Sleutels en Zijl en Vliet fuseerden tot ‘De Sleutels van Zijl en Vliet’. Gezamenlijk behartigden HBS en HZEV de belangen van de huurders van de corporatie. Het besluit om nu ook de twee huurdersorganisatie te laten fuseren kreeg afgelopen week de goedkeuring van de leden van de twee verenigingen. De naam van de nieuwe organisatie is ‘De Eendracht’.

Met de keuze voor de naam De Eendracht kiest de nieuwe huurdersorganisatie voor een historische naam in de Leidse volkshuisvesting. Woningbouwvereniging de Eendracht werd in 1912 opgericht en is het oudste samenstellende deel van Woningbouwvereniging de Sleutels van Zijl en Vliet.

HB de Eendracht gaat zich nu eerst richten op de inrichting van een nieuwe slagvaardige organisatie, waarbij zoveel mogelijk leden worden betrokken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×