CDA pleit voor opvang 'Leidse' asielzoekers

Tijdens het gisteravond in Alphen a/d Rijn gehouden debat met minister-president Jan Peter Balkenende heeft de Leidse CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan aandacht gevraagd voor de opvang van afgewezen asielzoekers. Hij gaf aan het vreemd te vinden dat asielzoekers niet langer in de opvang mogen blijven wanneer zij gebruik maken van de wettelijke mogelijkheid van een tweede beroepsprocedure, deze mensen mogen wel gebruik maken van onze rechtsorde maar hebben soms geen recht op onderdak.

Balkenende wees er in het debat op dat een aanzienlijk deel van de afgewezen asielzoekers inmiddels te horen heeft gekregen dat ze mogen blijven. Daarnaast is het beleid van het kabinet gericht op een spoedige terugkeer van afgewezen asielzoekers. Naast de asielproblematiek bracht de Haan ook de problemen van andere zwakke groepen in onze samenleving naar voren. We zien bijvoorbeeld voedselbanken en een toename van dakloosheid ontstaan. De bestaande instrumenten zijn niet voldoende om dat te voorkomen, aldus de Haan. De premier benadrukte dat hij gemeenten juist meer mogelijkheden voor maatwerk-oplossingen wil geven en dat het kabinet altijd open staat voor ideeën die daarbij helpen.

Advertentie

Leiden Steekpartij asielzoekerscentrum Nieuweroord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×