Dubbele winst Leiden Atletiekers bij Roadrunnersloop

Ruim 900 lopers verschenen aan de start bij de Roadrunnersloop, de 4e wedstrijd in het Zorg en Zekerheidcircuit. Daarbij zo’n 80 atleten van Leiden Atletiek. Op de korste afstand wisten ze de podia bijna geheel blauw te kleuren. Om 10.30 uur viel het startschot van de 5 kilometer. Na de rondgang om de Korte Vliet meldde Marnix Engels zich na 15.39 minuten als eerste terug bij het clubhuis van de Leidse Road Runners.

Na een 4e plaats bij de Runnersworld Leiden Bosloop en de 2e plaats twee weken geleden in Uithoorn wist de meerkamper deze keer al zijn concurrenten te verslaan. Die concurrentie bestond uit drie clubgenoten. Pascal Noort legde beslag op de 2e plaats, voor Vincent Anker en Michiel Molevelt. Arno de Jager en Mark Ravensbergen waren met 19.02 en 19.35 de eerste en derde in de leeftijdscategorie tot 15 jaar.

Bij de vrouwen stonden de Leiden Atletiek atletes op de hoogste twee treden van het podium. Er geen maat op Zakia Boutallite. De Marokkaanse die sinds december bij Bram Wassenaar traint won afgetekend in een erg snelle tijd van 18 minuten en 10 seconden. Martine Hendriksen nam revanche voor de Runnersworld Bosloop waar ze triathlete Linda van Driel voor zicht moest dulden. De derde Leiden Atletiek atlete Annemieke Peet legde beslag op plaats vier. Estelle Klink werd derde bij de meisjes tot en met 15 jaar.

Een vierde plaats was er ook voor Dennis van der Hoeven op de 15 kilometer. Met 51.33 bleef hij zijn clubgenoot André Korpelshoek ruim een minuut voor. Op de 10 kilometer finishten er geen Leiden Atletiekers voorin. Wel opmerkelijk was de tijd van 39.39 voor Arie van Tol die vanzelfsprekend de winst betekende in de leeftijdscategorie 60+.