Leiden Ontzet wil kort geding over stemwijzer

“De stemwijzer in haar huidige vorm is een misleidend en ondemocratisch instrument om de kiezers te manipuleren en te sturen naar de gevestigde partijen die wel in de Stemwijzer Leiden vertegenwoordigd zijn,” dat stelt kandidaat-raadslid Joost van Breukelen van Stadspartij Leiden Ontzet. Eén van de partijen die niet is opgenomen. “De Stemwijzer Leiden op internet is zo misleidend dat het College van B&W hun steun aan de stemwijzer moeten staken. Doet het college dat niet dan is het heel simpel: een kort geding. Over de uitslag maak ik me weinig zorgen”.

Van Breukelen staat overigens verre van alleen in zijn kritiek op het digitale stemhulpje van het Intituut voor Publiek en Politiek (IPP). Ook het programma van Stadsbelang Leiden, de partij van Simon Platteel is niet in de verlijking opgenomen. Datzelfde geldt voor Duurzaam Nederland. Al deze partijen zeggen pogingen te hebben ondernomen om meegenomen te worden in de stemwijzer. Volgens het IPP hebben deze partijen zelf geen medewerking verleend aan de Stemwijzer.

Advertentie

Leiden stemwijzer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×