VVD organiseert eerste Leidse Rondweg Loop

Aanstaande zondag organiseert de VVD Leiden de eerste ‘Leidse Rondweg Loop’. Het gaat om een hardloopwedstrijd van ongeveer 12,5 kilometer over de niet voltooide rondweg om Leiden. Alle lijstrekkers van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart zijn door VVD-lijstrekker Leendert de Lange, zelf fervent hardloper, uitgedaagd om aan de loop mee te doen. De Lange: “Ik kijk uit naar een goede en sportieve wedstrijd. De partijen die zeggen iets met sport, evenementen en bereikbaarheid te hebben krijgen nu de kans om te laten zien wat ze echt waard zijn. Vanzelfsprekend mag ook iemand anders van de lijst meedoen aan de hardloopwedstrijd en ook meerdere deelnemers per partij zijn toegestaan”.

Om 11.00 uur valt het startschot van de eerst Leidse Rondweg Loop bij de Watertoren aan de Hoge Rijndijk. De lopers gaan dan via industrieterrein de Waard richting de Zijldijk (in Leiderdorp) en de Willem de Zwijgerlaan. Partijen die een kortere route willen lopen, kunnen ook doorsteken via de Sumatrastraat. “Daarmee geeft u wel een politiek statement af,” waarschuwt De Lange.

De route loopt verder via de Schipholweg, langs het station, naar de Plesmanlaan, langs de Bockhorst, Dr. Lelylaan (linkerkant), Churchillaan (linkerkant), Voorschoterweg, naar de Kanaalweg met aan het einde de finish. Wie het eerste de verkeerlichten aanraakt, heeft gewonnen. Langs de route worden twee verfrissingposten met bananen en energiedrank ingericht; bij het station Leiden CS en op de Churchillaan.

De VVD heeft een alternatief programma voor kandidaten voor wie een loop van 12,5 kilometer er wat betreft de loopconditie niet inzit. Het is ook mogelijk om de loop af te leggen per fiets. Voor de eerste loper heeft de partij een bijzondere prijs aan de finish klaar staan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×