GroenLinks laat gratis verkiezingsbus rijden

4

Zaterdag laat GroenLinks een eigen bus rijden tussen de Stevenshof, Zuid-West, de Klikspaanweg en het centum. De partij wil op die manier aandacht vragen voor beter openbaar vervoer en de daarmee samenhangende vermindering van luchtverontreiniging door auto’s. In de bus zullen GroenLinks-kandidaten, waaronder lijsttrekker Jos Posthuma, de reizigers meer vertellen over wat GroenLinks de komende vier jaar wil.

De GroenLinksbus zal haltes hebben bij winkelrcentrum Stevenshof, Stevenshofdreef, Verzorgingshuis Rijn en Vliet, de Haagweg ter hoogte van de Klikspaanweg en in het centrum. Het vervoer is gratis. De bus zal om elk heel uur vertrekken van halte Stevenshof en elk half uur vanuit het centrum.

Delen

4 reacties

 1. Vincent Kagie op

  Voor geïnterreseerde hier de dienstregeling. De bus vertrekt elk heel uur vanuit winkelcentrum Stevenshof. Stopt rond 5 over bij Servicevlat de Parelvissers(bij de connexxion halte), om 10 over bij de halte bij Rijn en Vliet, rond 13 over bij de Klikspaanweg om rond 10 voor half in het centrum aan te komen.

  Op de terugweg vertrekt hij om half vanuit een halte bij het centrum(houd voor die halte http://www.groenlinks-leiden.nl in de gaten), rond 5 over half bij de klikspaanweg, rond 10 over half bij Rijn en Vliet, rond 13 over bij de Servicevlat Parelvissers en komt rond 10 voor heel weer in het winkelcentrum aan.

  Hij rijdt tussen 9.00 en 17.00(laatste vertrek vanuit Stevenshof 16.00 vanuit centrum 16.30)

 2. Uit de wet personenvervoer 2000:
  Artikel 4
  1. Het is verboden openbaar vervoer anders dan per trein of besloten busvervoer te verrichten zonder een daartoe verleende vergunning voor collectief personenvervoer.

  Dus, hoe zit dat met die vergunning? De concessiehouder weet van niets.

 3. Even voor de goede orde,

  De verkiezingsbus van GroenLinks is geen officiel Openbaar Vervoer. Dus geen burokratie met vergunningen etc.! Er is overleg geweest met Conexxion en de bedoeling is uiteengezet: nl wijzen op de noodzaak van goed openbaar vervoer. De actie van GroenLinks is zeker niet bedoeld om Conexxion (al is het maar voor 1 dag) de passagiers af te snoepen. Met deze uitleg heeft Conexxion ook geen probleem. Daarbij rijdt er op de route van GroenLinks geen tot onvoldoende openbaar vervoer. Dus geeft de actie eens te meer het belang aan: Meer gebruik van OV en betaalbaar OV.   

  Volgende week en met name zaterdag 5 maart heeft GroenLinks voor Simon Platteel een bijzondere Japanse auto in de aanbieding !!!  Dan wordt hij op zijn wenken bediend met de FijnStof Actie van GroenLinks.  

  Morgen: Zaterdag 25 Februari a.s. een gratis rit van GroenLinks en onderweg in de bus voldoende gesprekstof en informatiemateriaal. We hebben nog geprobeerd een electrische bus, een bus op gas/waterstof of andere energiebron te krijgen, maar dat was even niet te realiseren.  Groenlinks bepleit krachtig dat ook in de toekomst (met wel of niet een RijnGouweLijn door de binnenstad) de wijken en buurtgemeentes door goed OV met de binnenstad van Leiden verbonden moeten zijn en blijven. Er zijn veel klachten over de routes en de frequenties van de buslijnen en daarom deze actie van GroenLinks. Mensen stappen op en rijden een stukje met GroenLinks mee in de verkiezingsbus en stappen weer uit waar ze willen.

  Jos Posthuma, lijsttrekker GroenLinks 

Je bent nu offline