GroenLinks verkent 'de voetgangerscirkel'

Komende vrijdag 24 februari gaat GroenLinks samen met bewoners en andere betrokkenen de voetgangerscirkel verkennen. Het seniorenberaad van Leidse Senioren Zelfstandig Zuidwest heeft deze veilige route voor ouderen ontwikkeld. Door de voetgangerscirkel kunnen senioren dagelijks winkels, de apotheek en de pinautomaat op een veilige manier bereiken. De route is vrij van obstakels, gaat verkeersproblemen uit de weg en de pinautomaten staan op veilige plaatsen. Bovendien staan er langs de route bankjes om even uit te rusten.

Janneke Jansen, nummer vijf op de lijst van GroenLinks, vindt de voetgangerscirkel een goed initiatief dat de volle steun van de gemeente verdient: “Deze veilige route moet blijven en verder uitgebreid worden. Veel instellingen zijn betrokken: de politie, de gemeente, verzorgingshuizen in de wijk en tot voor kort, LWO. Het voortbestaan van dit project moet gewaarborgd worden.” De ‘verkenning’ start om 10.30 uur bij het Wijk-en Servicepunt, Brahmslaan 16.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×