Half jaar cel voor illegale man die agenten verwondde

De illegaal in Nederland verblijvende 21-jarige man die op 21 februari tijdens zijn aanhouding in de Beatrixstraat twee agenten verwondde, krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Bovendien moet hij een schadevergoeding aan de agenten betalen en de schade die hij aan een politieauto had toegebracht vergoeden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en begon op een gegeven moment met een stuk hout vol met spijkers te zwaaien. Ook gooide hij met een losliggende stoeptegel waardoor een winkelruit sneuvelde. Dat de man zo snel berecht is komt doordat Justitie de zaak volgens het afgesproken protocol ‘geweld tegen politieambtenaren’ met voorrang in behandeling heeft genomen.

De man verzette zich enkele weken geleden zo heftig tegen zijn aanhouding dat hij slechts met moeite kon worden opgepakt. Toegesnelde agenten konden voorkomen dat de woede van de man zich ook op het toekijkende publiek zou richten. Een agent besloot boven op hem te duiken en moest dat met een hoofdwond bekopen toen de man hem met een stuk hout vol met spijkers op het hoofd raakte.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×