Twintig kandidaten voor burgemeesterspost Teylingen

Er hebben twintig kandidaten gesolliciteerd naar de functie van burgemeester voor de nieuwe gemeente Teylingen. De nieuwe burgemeester zal komende zomer in functie treden. De sollicitanten – zeventien mannen en drie vrouwen – variëren in leeftijd van 40 tot 58 jaar. Zeven van hen zijn lid van het CDA, vijf zijn van de VVD, vier van de PVDA, twee van D66, één van de LPF en één is lid van GroenLinks. Negen kandidaten zijn of waren burgemeester in een gemeente. Zes sollicitanten zijn wethouder, of hebben deze functie eerder vervuld.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, zal in de komende weken gesprekken voeren met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de in zijn ogen meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Teylingen. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting in juni 2006 twee kandidaten voordragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De gemeente Teylingen is begin dit jaar gevormd door een fusie van Sassenheim, Voorhout en Warmond. Sinds 1 januari 2006 fungeert de heer J.M. Staatsen als waarnemend burgemeester tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zijn taken overneemt.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×