Pvda wil extra stageplaatsen bij gemeente

De gemeente moet het goede voorbeeld geven als het gaat om het terugdringen van het tekort aan stageplaatsen. Dat vindt de Pvda. “Tot nu toe was stage lopen bij de gemeente bijna onmogelijk. Er waren simpelweg nauwelijks stages en ook op de website was er geen informatie over te vinden. Het aantal stageplekken bij de gemeente moet daarom worden uitgebreid,” aldus de Pvda Leiden. “Op initiatief van de PvdA komen er nog dit jaar 50 stageplekken bij, maar we willen er in de toekomst nog veel meer. Eén stageplek op elke twintig ambtenaren moet haalbaar zijn”.

De PvdA wil elk jaar tien extra stageplekken creëren, totdat er één stagiair op elke twintig ambtenaren rondloopt. Dat betekent ongeveer tachtig permanente plekken, in plaats van vijftig. Met elke stageplek worden tot vier stagiairs per jaar geholpen. Met het voorstel worden honderden jongeren aan een stageplaats geholpen.

De Pvda wil ook dat bedrijven gestimuleerd worden om meer stageplaatsen aan te bieden. “Wij geven nu als PvdA Leiden het goede voorbeeld door Burgy, een werkgever die veel doet om jongeren een stageplaats te bieden, in het zonnetje te zetten”, aldus lijsttrekker Van den Berg. die dat vrijdagmiddag deed bij een bouwlocatie aan de 5e binnevestgracht waar Burgy aan het werk is.

Van Den Berg: “Wij hebben van het ROC Leiden begrepen dat Burgy veel jongeren een stageplaats biedt. Ook de jongeren die extra aandacht nodig hebben. Hopelijk doet dit goede voorbeeld volgen”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×