Chaotisch einde Hollandse Sterrenfeest

Het Hollandse Sterrenfeest dat afgelopen zaterdagavond in de Groenoordhallen bezocht werd door ruim 12.000 mensen is geëindigd in ernstige ongeregeldheden. De problemen ontstonden na afloop van het feest toen de jassen bij de garderobe opgehaald werden. Bezoekers gingen zelf hun jas uit de garderobe halen omdat personeel de drukte niet aan kon. Het gevolg was dat er vechtpartijen ontstonden. Tijdens het feest vielen tientallen gewonden die ter plaatse door de EHBO behandeld konden worden. Ongeveer acht mensen werden onwel en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een groep van ongeveer 50 mensen keerden zich op het allerlaatst agressief tegen de beveiliging en de politie waarop besloten werd de garderobe te sluiten. Er zijn vijf arrestaties verricht.

Volgens een bezoeker was het aan het begin van de avond al een chaos. “Niemand wist waar de ingang was, alleen de VIP’S die door de hoofdingang naar binnen konden.” Hij vertelt verder dat op het eind van de avond tijdens de ongeregeldheden iedereen de garderobe moest verlaten. “Men werd zonder jas de vrieskouw ingestuurd waardoor er veel mensen onderkoeld raakten en opgevangen moesten worden door de EHBO”. Ook vindt hij het vreemd dat ruim 12000 mensen door maar twee ingangen naar binnen konden. “12000 mensen, zo’n 5000 VIP’S door de grote ingang 7000 mensen door een gewone ingang. Ik snap niet dat de brandweer van Leiden dit goed heeft gekeurd, dat er geen doden zijn gevallen is voor mij een raadsel.” Fun Party’s, de organisator van de feestavond, heeft na overleg met de directie van de Groenoordhallen besloten dat mensen hun achtergebleven jassen vandaag tot vanavond 20.00 uur op kunnen halen. Hart van Nederland van SBS6 meldde gisteren dat de chaotische taferelen waren ontstaan door dronkenschap van de bezoekers, dit is volgens Fun Party’s absoluut niet het geval geweest.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×