(Foto's: Emile van Aelst).

Leiden zwaait nog een keer naar Marjo

Voormalig nachtburgemeester van Leiden Marjo Heemskerk is ernstig ziek. Zaterdagochtend liet de Stichting Ambulance Wens haar laatste wens uitkomen: nog een keer met haar kleinkinderen naar het strand van Katwijk. Ondanks het regenachtige weer genoten Heemskerk en de kinderen volop. Op de terugweg naar het hospice was er nog een verrassing voor Leidens bekendste barvrouw. Enkele honderden vrienden en bekenden hadden zich in een lange rij langs de Leidse singels verzameld. Toen de speciale ambulance stapvoets voorbij reed zwaaide iedereen nog eens naar hun ‘Mar’. Vanuit de open achterkant van de auto zwaaide Heemskerk, bijgestaan door haar dochter, geëmotioneerd terug.

https://www.facebook.com/sleutelstad/videos/969853670111364/

Optocht
Na afloop verklaarde Heemskerk dankbaar te zijn voor de actie die vrienden in het geheim hadden voorbereid. “Nu weet ik ook eens hoe het is om met de optocht mee te rijden”, verklaarde ze na afloop. Doelend op de Grote Optocht tijdens Leidens ontzet, waar Heemskerk nooit aan mee kon doen omdat ze altijd wel ergens achter de bar stond…

Advertentie

Leiden Marjo Heemskerk overleden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×