Partijen spreken met informateur Lenferink

Afgelopen vrijdag is een deel van de (voormalige) lijsttrekkers op bezoek geweest bij burgemeester Lenferink die op verzoek van de partijen onderzoekt welke partijen met elkaar een college zouden kunnen vormen. Maandag wordt er verder gesproken. De Pvda zal als grootste partij het voortouw nemen in de gesprekken met anderen. De enorm gestegen SP is daarbij de eerste partij waarmee gsproken wordt. Of de twee partijen het eens zullen kunnen worden over belangrijke zaken als de RijnGouweLijn en de Oostvlietpolder moet nog blijken. De partijen hebben daarover tot nu toe een compleet tegengesteld standpunt ingenomen.

De SP neemt op haar website al een voorschot op de onderhandelingen: “D66 keldert van 5 naar 2 zetels en komt daarmee niet meer terug in het College”. Ook GroenLinks heeft al van zich laten horen. Die partij heeft, ondanks de afstraffing bij de verkiezingen, laten weten opnieuw deel te willen nemen aan het College van Burgemeester & Wethouders. Dit keer dan niet met D66, de Pvda en de VVD, maar met de Pvda en de SP. Die drie partijen hebben samen een krappe meerderheid van 21 (van de 39) zetels in de nieuwe gemeenteraad.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×