Universiteit start DNA-onderzoek skeletten Catharinakerk

De Universiteit Leiden begint deze maand met het DNA-onderzoek van de vele skeletdelen die sinds een jaar worden gevonden bij en onder de Catharinakerk in Eindhoven. Dat zegt stadsarcheoloog Nico Arts, die de opgravingen leidt in ‘Uit in Brabant’. Volgens hem neemt de universiteit binnenkort een laboratorium in gebruik waar het erfelijk materiaal zal worden onderzocht. Hij stelt ook dat de financiering bijna rond is, al houdt de gemeente Eindhoven nog een slag om de arm.

De uitkomsten zouden onder meer een antwoord kunnen geven op de vraag waarom sommige mensen die besmet zijn met het hiv-virus geen aids krijgen en anderen wel.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×