Molen De Put geeft draai aan Rembrandtjaar

Bij molen De Put zal op vrijdag 24 maart om 12.00 uur de laatste hand worden gelegd aan het bevestigen van het molenzeil Rembrandt. Kunstenaar Wim Hoogstraten heeft i.s.m. Peter Zuur en een groep cursisten van het Leidse schilder en tekengenootschap Ars Aemula Naturae vier molenzeilen beschilderd geïnspireerd op de Leidse schilder Rembrandt. Het idee komt van molenaar Philip Pijnnaken en werd verder mogelijk gemaakt door Stichting molen De Put, die de oude molenzeilen ter beschikking stelde. Het kunstwerk wordt gesponsord door TOWI kunstschildermaterialen uit Leiden en Winsor & Newton Importeur Nederland.

De vormgeving en realisatie is uitgewerkt tot een bijzonder tafereel. De wieken die op 24 meter hoogte boven de stad uitkomen zullen passanten attenderen op het Rembrandtjaar in de geboortestad van deze wereldberoemde schilder en molenaarszoon Rembrandt van Rijn. Standerdkorenmolen De Put is het zelfde type molen dat de vader van Rembrand bezat aan de overzijde van de Oude Rijn. In 1619 toen Rembrandt 13 jaar oud was, heeft hij de oorspronkelijke molen De Put zien bouwen, op steenworp afstand van zijn geboortehuis aan de Weddesteeg.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×