Hessing: "Geen garantie tijdige verbouwing Stadsgehoorzaal"

Wethouder Hessing (Cultuur) kan niet garanderen dat de verbouwing van de Stadsgehoorzaal op tijd klaar is voor het nieuwe theaterseizoen. Het beetje rek dat in verbouwingsperiode was opgenomen is nu al opgebruikt, omdat de Bomenbond bezwaar heeft gemaakt tegen de kap van enkele bomen bij de Aalmarkt. Inmiddels is er door de rechter een ‘voorlopige voorziening’ afgegeven. Dat betekent dat dat er niet met de bouw begonnen kan worden totdat over de bomen een definitief oordeel is geveld.

Nog deze week overlegt het college met de directie van de Stadsgehoorzaal over de mogelijkheden die er zijn voor het opvangen van de eventuele gevolgen van een te late oplevering.

Hessing deed zijn uitspraken naar aanleiding van vragen die GroenLinks-fractievoorzitter Jos Posthuma eerder vanavond mede namens de VVD-fractie aan het college stelde. De twee partijen maken zich ernstig zorgen over de planning van de verbouwing. Naast de bomenkwestie is het college volgens Posthuma veel te laat begonnen met de voorbereidingen van de verbouwing. Zo vindt GroenLinks het vreemd dat het college kennelijk niet vooraf heeft overlegt met de bomenbond, maar er zijn meer factoren waardoor vertraging op de loer ligt. Zo is er nog geen overeenstemming met de huurder van het pand Aalmarkt 11 dat deel uitmaakt van het verbouwingsplan en is er ook pas recent een begin gemaakt met de aankoop van de ‘Diogeneshuizen’.

GroenLinks en de VVD willen nu van Hessing weten of hij een ‘plan b’ heeft en wat dat dan extra gaat kosten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×