Jos Posthuma kandidaat-wethouder voor GroenLinks

Jos Posthuma is kandidaat-wethouder voor GroenLinks. Dar heeft hij zojuist tegenover Sleutelstad bevestigd. Posthuma is nog niet helemaal zeker van die positie. Tot eind van de week kunnen tegenkandidaten zich nog bij de partij melden. Daarna beoordeelt de fractie de kandidaten en maakt een voorlopige keuze. Als de college-onderhandelingen tussen Pvda, SP, GroenLinks en de CU slagen, en GroenLinks inderdaad een wethouder mag leveren, beslissen de leden van GroenLinks medio april definitief over hun wethouderskandidaat.

De college-onderhandelingen gaan vanmiddag een eerste fase in. De partijen hebben eerder al wel diverse gesprekken gehad, maar vandaag wordt er voor het eerst echt onderhandeld. Posthuma zegt die onderhandelingen met zeer veel vertrouwen tegemoet te zien.

Mocht Posthuma inderdaad wethouder worden namens GroenLinks dan komt vor die partij de nummer vijf op de lijst, Janneke Jansen, in de raad om de opengevallen zetel in te vullen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×