Stedenband Leiden-Oxford bestaat 60 jaar

Komende vrijdag wordt in het Engelse Oxford herdacht dat de stedenband met Leiden 60 jaar geleden officieel van start ging. De herdenking zal worden bijgewoond door burgemeester Lenferink, de wethouders De Boer, Hessing en Geertsema en gemeentesecretaris Van den Wijngaart. In het stadhuis van Oxford zal een seminar plaatsvinden over de invloed van de vergrijzing op het huisvestingsbeleid in Oxford en Leiden. Ook wordt er een glas-in-lood raam onthuld waarvan een kopie een plaats krijgt in het Leidse stadhuis.

Al tijdens de tweede wereldoorlog bereidde de Nederlandse journalist Albert Milhado een groot aantal Engels-Nederlandse stedenbanden voor, Milhado was werkzaam bij Radio Oranje. Het doel van de stedenbanden was om inwoners de gelegenheid te geven bij elkaar op bezoek te gaan. In de loop der jaren hebben duizenden Leidenaren en ‘Oxonians’ een bezoek gebracht aan hun zusterstad.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×