Bezoekers onwel in Vijf Meibad

Gisteren zijn in het Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan twaalf kinderen en een aantal volwassenen onwel geworden door een te hoge concentratie chloor in het zwembad. Na de melding is een groot aantal ambulances uitgerukt en de politie zette de omgeving af. De brandweer onderzocht het pand waarbij metingen een te hoge concentratie chloor uitwezen. Het inademen van chloor veroorzaakt geïrriteerde luchtwegen waardoor men zich niet lekker voelt. Ongeveer 50 personen die in het zwembad aanwezig waren werden door de geneeskundige dienst opgevangen in de naastgelegen sporthal waar ze werden onderzocht.

In totaal werden 16 mensen voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de oorzaak is van het vrijkomen van het chloor is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het zwembad is inmiddels weer opengesteld voor het publiek.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×