Pharming neemt jong biotechbedrijf over

Biotechnologiebedrijf Pharming wil de Rotterdamse branchegenoot DNage overnemen. Daartoe hebben de bedrijven een principeovereenkomst getekend, zo meldt Pharming vandaag. DNage is een startende biotechonderneming die onderzoek doet naar geneesmiddelen tegen verouderingsziekten zoals Alzheimer. Het bedrijf, onder meer eigendom van de Nederlandse durfkapitalist Life Sciences Partners, is voortgekomen uit het Erasmus Medisch Centrum.

De aandeelhouders van DNage krijgen vier miljoen aandelen Pharming, die donderdag bij het slot van de handel per stuk 3,83 euro waard waren. Daarnaast ontvangen zij een deel van de toekomstige omzet die mogelijk met de producten van het bedrijf worden gehaald.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×