Woensdag gratis met de bus

Reizigers kunnen woensdag in het hele land gratis met de streekbus reizen. Dat is het gevolg van publieksvriendelijke acties die FNV Bondgenoten heeft aangekondigd. In streekbussen kunnen passagiers gratis reizen op vertoon van een flyer, waarmee zij zich solidair tonen met de actievoerders. De flyer staat woensdag in enkele kranten en wordt uitgedeeld.

Alleen bij de bij FNV Bondgenoten aangesloten chauffeurs kan gratis worden gereisd. De bond heeft zesduizend leden in het streekbusvervoer. Met de actie vraagt de vakbond aandacht voor het schrappen van de ‘personeelsparagraaf’ in de Wet Personenvervoer 2000. Deze wet wordt woensdag besproken in de Tweede Kamer.

In 2010 vervalt het bewuste artikel. Dat houdt volgens FNV Bondgenoten in dat personeel van vervoersbedrijven ‘vogelvrij’ is bij een overgang van een concessie, een toegewezen gebied waar een bedrijf het vervoer mag verzorgen. Het schrappen van de personeelsparagraaf betekent dat veel chauffeurs onzekerheid hebben over hun baan, stelt de bond.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×