Achtste Leidse Sloepenrace

Zaterdag 8 april vindt weer de jaarlijkse Leidse Sloepenrace plaats in het kader van de opening van het evenementenseizoen. Dit jaar hebben een recordaantal wedstrijdteams zich ingeschreven, negen dames- en éénentwintig herenteams. De race wordt georganiseerd door de gemeente Leiden en de Koninklijke Watersportvereniging ‘De Kaag’. De sloepen arriveren vanaf 9.00 uur op de Beestenmarkt waar zij met een kraan te water worden gelaten. Hierna vertrekken ze naar Annie’s Verjaardag alwaar om 11.30 uur het eerste startschot wordt gegeven voor de dames race. Zij zullen, als alles goed gaat, rond 13.15 uur finishen op de Beestenmarkt.

Om 14.00 uur starten de heren om tussen 15.00 uur en 15.30 uur te finishen. Tegen 16.45 uur zijn de roeitijden verwerkt, de uitslagen bekend en kan de prijsuitreiking beginnen. Het traject van de race voert door de grachten en rond Leiden. De afstand bedraagt ruim 11 km. Er wordt gestart bij het terras van Annie’s Verjaardag. Na de Apothekersdijk wordt het Galgewater opgevaren. Onder de spoorbrug door de Rijn op. Linksaf de Trekvliet af. Linksaf het Rijn-Schiekanaal op. Voor de Spanjaardsbrug linksaf de Oude Rijn op. Langs de Haven linksaf door de Kleine Havenbrug. Door de Herengracht en rechtsaf de Nieuwe Rijn op. Langs de Apothekersdijk, onder de Borstelbrug door, naar rechts en door de Blauwpoortsbrug naar de finish op de Beestenmarkt. Voor liefhebbers is de race per fiets te volgen. Meer informatie is te vinden op www.sloeproeien.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×