Leendert de Lange wethouder in Noordwijk

Fractievoorzitter van de VVD Leiden, Leendert de Lange wordt wethouder voor diezelfde partij in Noordwijk. Hij is daarmee al het tweede raadslid dat binnen enkele weken na de verkiezingen de raad verlaat. Vorige week stapte ook SP-raadslid Harry Schoch al op, omdat hij het niet eens was met het bereikte college-akkoord. VVD-raadslid Greetje van Gruting de taken van De Lange voor de VVD in Leiden voorlopig waarnemen en wordt, in ieder geval voorlopig, de nieuwe fractievoorzitter. De Lange’s plek in de Leidse raad zal worden overgenomen door Frederik Zevenbergen die ook tijdens de vorige raadsperiode raadslid voor de VVD was. Hij viel bij de verkiezingen op 7 maart net buiten de boot, doordat de VVD een zetel moest inleveren.

Er is in Noordwijk overigens nog geen definitief college-akkoord. De onderhandelende partijen zijn er wel uit, maar de leden moeten nog hun goedkeuring aan het bereikte onderhandelingsakkoord geven. Dat gebeurt vanavond. Als de verschillende partijen akkoord gaan, wordt naar verwachting aanstaande donderdag het resultaat naar buiten gebracht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×