Kijkdoos bij Hooglandse Kerk

Het Kunst Uitschot Team heeft op Koninginnedag een grote kartonnen kijkdoos op het plein voor de Hooglandse Kerk gebouwd. Aangezien er voor kartonnen bouwwerken geen vergunning nodig is, heeft men de doos laten staan. In de kijkdoos is het Hooglandse Kerkplein nagebouwd met op het nagebouwde pleintje weer dezelfde doos, het zogenaamde droste effect. Bij het maken van de kijkdoos hebben ook toevallige passanten geholpen. Aangezien het materiaal niet weerbestendig is, wordt verwacht dat de kijkdoos binnen enkele dagen uit elkaar zal vallen.

Het Kunst Uitschot Team heeft een traditie van op eigen initiatief in openbare ruimte plaatsen van sculpturen: eerder bewerkte zij o.a. strandpalen bij Katwijk, plaatste men een houten urinoir op het stadhuisplein in Leiden en een klimwand waaraan o.a. minister Pechtold heeft meegewerkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×