Leerlingen assisteren bij verkeersexamens

Leerlingen van het Da Vinci College zullen assisteren bij de praktische verkeersexamens die plaats zullen vinden tussen 9 en 16 mei. Het is voor het eerst dat leerlingen van de opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid van deze school betrokken worden bij de organisatie en uitvoering van de verkeersexamens voor leerlingen van de Leidse basisscholen. Tijdens zes ochtenden wordt er een route gefietst die zo dicht mogelijk bij de betreffende school van de leerlingen ligt. Bovendien krijgen ze een oordeel over de veiligheid van hun fiets.

De leerlingen van het Da Vince College controleren of de fietsen voldoen aan de eisen en beoordelen de fietsexamens, ze hebben hiervoor een korte training tot verkeersregelaar van de politie gekregen. Het praktisch verkeersexamen wordt georganiseerd door de politie Hollands Midden en de gemeente Leiden. In voorgaande jaren hiepen ouders tijdens de examens als vrijwilligen. Dit jaar is er voor het eerst samengewerkt met het Da Vinci College, leerlingen kunnen zo het geleerde in de praktijk brengen en een maatschappelijke omgeving.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×