Politie waarschuwt voor insluipers

De laatste tijd is het aantal insluipingen in woningen, mede door het mooie weer, toegenomen. Bewoners laten vaak terwijl ze thuis zijn deuren en ramen waarop geen zicht is openstaan. Als dan ook nog eens laptops, mobiele telefoons of zelfs autosleutels voor het grijpen liggen, is het voor insluipers een eitje om deze te stelen. De politie dringt er bij bewoners dan ook op aan om deuren en ramen waarop geen zicht is te sluiten. Ook raadt de politie aan om waardevolle spullen niet in het zicht te laten liggen.

In de praktijk is het vaak heel moeilijk om spullen die uit een huis zijn gestolen waar geen braakschade aanwezig is vergoed te krijgen van de verzekering. Bovendien is het voor de politie moeilijk de zaak te onderzoeken als de insluiper nagenoeg geen sporen heeft achter gelaten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×